Webinaari 8.5: INSPIRE-osahankkeen kuulumiset

4.5.2018

INSPIRE-osahankkeen tärkeimpänä tavoitteena on luoda viranomaisten käyttöön yhteinen ympäristö, jonka avulla INSPIRE-direktiivin velvoitteita voidaan toteuttaa helposti ja kustannustehokkaasti. Mitä se tarkoittaa käytännössä ja mitä osahankkeessa on alkuvuoden aikana tehty?

Tervetuloa webinaariin tiistaina 8.5. klo 10.30–11 kuulemaan INSPIRE-osahankkeen tuoreimmat kuulumiset. Hankkeen vetäjä Panu Muhli kertoo, mitä hankkeessa on tehty alkuvuoden aikana ja valottaa, minkälaista toiminnallisuutta on tulossa testattavaksi vielä loppukevään ja alkukesän aikana.

Webinaariin osallistutaan Skype/Lync-yhteyden avulla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ja webinaarit ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osallistumislinkki löytyy webinaarin tapahtumasivulta. Webinaarin tallenne julkaistaan Paikkatietoalustan Youtube-kanavalla.

INSPIRE-direktiivi (Infrastructure for Spatial Information in Europe) tähtää paikkatietojen yhteentoimivuuteen, niiden käytön ja ympäristön tilan seurannan tehostamiseen, viranomaisten yhteistyön lisäämiseen sekä monipuolisten kansalaispalvelujen syntymiseen. Direktiivi ja sen pohjalta annetut asetukset määrittelevät keinot ja aikataulun, miten paikkatiedon infrastruktuuri tulisi toteuttaa vaiheittain EU-jäsenvaltioissa vuoteen 2020 mennessä. Lue osahankkeesta ja INSPIRE-direktiivistä lisää osoitteesta inspire.paikkatietoalusta.fi.